top of page

Testamenten
 

Testamenten voor niet-residenten

Indien u als niet-resident komt te overlijden en er is geen testament opgesteld (ook geen Nederlands testament), dan zullen uw erfgenamen veel moeite en kosten hebben om aan te tonen dat zij rechthebbenden zijn op uw erfenis. Dit kunt u eenvoudig voorkomen door een Spaans testament op te stellen. Dit testament kan worden opgesteld als zogenaamd aanvullend testament, dat alleen betrekking heeft op uw bezittingen in Spanje.

Mocht u al een Spaans testament hebben, controleer dan of dit een zogenoemde rechtskeuze bevat (een clausule die uitdrukkelijk kiest voor het Nederlands erfrecht). Dit is absoluut noodzakelijk.

Testamenten voor residenten

Wanneer een Nederlander die zijn gebruikelijke woonplaats heeft in Spanje (= Spaans resident is) komt te overlijden, kan het Spaanse erfrecht van toepassing zijn op de verdeling van zijn nalatenschap. Veel Nederlanders willen niet dat het Spaanse erfrecht van toepassing is op hun nalatenschap, bijvoorbeeld omdat dit de partner in een veel zwakkere positie stelt dan het Nederlandse erfrecht doet.

 

Om toepassing van het Spaanse erfrecht te voorkomen is het nodig om een zogenoemde rechtskeuze voor het Nederlands erfrecht te maken. De meest voor de hand liggende manier om zo´n rechtskeuze te maken is door het opstellen van een testament waarin de rechtskeuze wordt opgenomen.


A CASA kan u testamenten voor u opstellen en u begeleiden in het proces.

Download hier het testament aanvraagformulier!
D
it
document kunt u nadat u het heeft ingevuld naar ons mailen via info@gestor.nl.

Contactgegevens

Adres
Calle Roma 3

Urb. La Marina

03177 San Fulgencio

Openingstijden
Ma - Do: 10:00 - 14:00 en 17:00 - 20:00
Vr: 10:00 - 14:00

Contact
T:  +34 96 679 6292

M: +34 619 333 94

E: info@gestor.nl

Social media

  • Facebook
bottom of page